• تاریخ انتشار : 1399/01/31 - 13:49
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2298
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بررسی مسائل مهم آموزشی، پژوهشی و درمانی در شرایط بازگشت به حالت عادی بیمارستان‌ها

رئیس دانشگاه به همراه معاونان آموزشی، پژوهشی و درمان خود در نشستی با روسای بیمارستان‌های امام خمینی، شریعتی، سینا، امیراعلم، بهارلو و ضیائیان، مهم‌ترین مسائل آموزشی و پژوهشی و درمانی بیمارستان‌ها را در شرایط بازگشت به حالت عادی مراکز درمانی دانشگاه بررسی کردند.

گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 31 فروردین 99 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، هدف از برگزاری این نشست را بررسی شرایط موجود و تصمیم‌گیری برای فعالیت‌های آینده بیمارستان‌های جنرال دانشگاه دانست و گفت: در بحران کرونا این شش بیمارستان مواجهه بیشتری داشتند و برای فعالیت‌های آینده خود نیاز به همفکری بیشتری دارند. سایر بیمارستان‌های دانشگاه که تک تخصصی هستند؛ راهشان مشخص است. من در بازدیدی که از چند بیمارستان تک تخصصی داشتم، توصیه‌های لازم را کرده‌ام از بیمارستان‌های باقی‌مانده نیز بازدید خواهم داشت.
جلسات پساکرونایی دانشگاه
رئیس دانشگاه، با تأکید بر برگزاری جلسات کاربردی گفت: ازاین‌پس جلسات دانشگاه نیز متناسب با شرایط پسا کرونا به‌صورت کاربردی‌تر برگزار خواهد شد. رویکرد این جلسه نیز رو به آینده و بررسی مسائل مهم پیش رو است.
دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود با خیرمقدم به دکتر حکمت گفت: ایشان متخصص قلب هستند  و جز نیروهای خوب و ناپیدایی بودند که 9 سال در ضیائیان کار می‌کردند و قبول مسئولیت کردند که این بیمارستان را اداره کنند که لازم است از حضور ایشان تشکر ویژه کنم.

اولویت اصلی منافع دانشگاه و بیمارستان است

رئیس دانشگاه مهم‌ترین اصل در اداره بیمارستان‌ها را توجه به منافع بیمارستان و دانشگاه دانست و گفت: در تصمیم‌گیری‌های خود رودربایستی را کنار بگذارید و مصالح دانشگاه و بیمارستان را در نظر بگیرید.

تجربه موفق بیمارستان‌ها در بحران کرونا
سپس هریک از روسای بیمارستان‌ها به بیان گزارشی از وضعیت بیمارستان‌ها، جمع‌کردن بخش‌های کرونا، جداسازی مسیر رفت‌وآمد بیماران مبتلابه کرونا و غیرکرونا، بازگشت به کار بیمارستان به حالت عادی و فعالیت‌های آموزش حضوری و مجازی پرداختند و ابهامات خود درخصوص آموزش کارآموزان و کارورزان مطرح کردند.

کرونا و افزایش کیفیت آموزش مجازی و آزمون‌ها

در ادامه دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه درخصوص تصمیمات وزارت بهداشت در حوزه آموزش و برگزاری آزمون‌ها توضیح داد و گفت: از فرصتی که کرونا بوجود آورده می‌توانیم برای افزایش کیفیت آموزش مجازی و آزمون‌ها استفاده کنیم.

اشتراک‌گذاری یافته‌های مراکز، مؤثر در نتیجه بهتر تحقیقات

دکتر صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز بر اشتراک‌گذاری یافته‌های بیمارستان‌ها تأکید کرد و گفت: باوجود خسارت‌هایی که کووید بر جای گذاشته حیف است که یک یا دو سؤال اساسی مردم پاسخ داده نشود لذا اگر دیتاهای مراکز به اشتراک گذاشته شود قطعاً نتایج کاربردی‌تری به دست می‌آید.

بحران کرونا تحت کنترل است

دکتر علامه معاون درمان دانشگاه نیز شمار بیماران کووید بستری در بیمارستان‌های دانشگاه را 386 نفر برشمرد و گفت: البته نمی‌دانیم در آینده چه وضعیتی خواهیم داشت ولی اگر تا هفته آینده با روند افزایشی روبرو نشویم انتظار داریم شرایط تحت کنترل قرار گیرد.
به جوانان میدان بدهیم
دکتر کریمی در جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده، با قدردانی از زحمات دکتر رضایی، دکتر علامه را  از جوانان پرتلاش و خوب معرفی کرد و گفت: باید به جوان‌ترها میدان بدهیم تا توانایی خود را در مسئولیت نشان دهند. اینکه دکتر علامه در شرایط بحران این مسئولیت را پذیرفتند نشان‌دهنده شهامتشان است و همین یک ویژگی مؤید توانمندی ایشان  در این مسئولیت است.

بحران کرونا فرصت خوبی برای افزایش مهارت کارورزان

رییس دانشگاه تأکید کرد، آموزش کارورزان را از کارآموزان جدا کنید و گفت: انترن ها پزشک عمومی هستند و این بحران شرایط خوبی است که مهارت‌های خود را ارتقا دهند؛ بنابراین نحوه آموزش آن‌ها با خود بیمارستان است. در مورد کارآموزان نیز با توجه به ملاحظاتی که در رفت‌وآمد آن‌ها و شرایط خوابگاه‌ها وجود دارد دولت تصمیم‌گیری می‌کند.

لزوم تقویت فرهنگ پژوهشی

دکتر کریمی با تأکید بر تقویت فرهنگ پژوهشی گفت: باید نگاهمان به پژوهش ملی و دانشگاهی باشد. اگر آمار همه بیمارستان‌ها تجمیع شود قطعاً تحقیقات باارزش‌تر و کاربردی‌تر منتشر می‌شود. دکتر صحرائیان نیز به شما کمک می‌کند تا به سمت تحقیقات کاربردی‌تر بروید.
وی بابیان اینکه ما نمی‌خواهیم همه بیمارستان‌ها طبق یک نسخه عمل کنند افزود: هر بیمارستان شرایط خاص خود را دارد و باید متناسب با شرایط تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کند.

سطح مدیریت خود را از جداسازی بین گروه‌ها ارتقا دهید
رئیس دانشگاه، بر توجه روسای بیمارستان‌ها به سرمایه‌های انسانی خود تأکید کرد و گفت: باتوجه به اینکه ماه رمضان را در پیش داریم با هر مکانیسمی که در اختیاردارید به پرسنل خود استراحت بدهید تا باانرژی بیشتر به کار خود بازگردند.
دکتر کریمی بابیان اینکه سطح مدیریت خود را از توجه به قشر، گروه و دسته خاص و جداسازی بین آن‌ها بالاتر ببرید افزود: همه کارکنان مجموعه خود اعم از پزشکان، کادر پرستاری، نیروهای خدماتی و حراست و... خود را ببینید و موردتوجه قرار دهید.

اعلام آمادگی بیمارستان‌ها در پذیرش بیماران

وی با تأکید براینکه اعلام کنید بیمارستان‌ها آماده پذیرش بیماران خود هستند افزود: ما باید با کرونا زندگی کنیم. به همان نسبت که بیمارستان‌های دانشگاه به‌سرعت وارد بحران کرونا شدند به همان سرعت نیز باید به شرایط اولیه خود بازگردند و فقط یک بخش مجزا از سایر بخش‌های خود را به کرونا اختصاص دهند.

مهم‌ترین  اصل همکاری، تعامل و صداقت است

رییس دانشگاه بر تعامل بیشتر مسئولان دانشگاه تأکید کرد و گفت: مهم‌ترین اصل برای من تعامل و صداقت است اگر افراد این دو ویژگی را نداشته باشند ازنظر من همکاری خوب پیش نمی‌رود. لذا آنچه باعث پیش برد کارها می‌شود تعامل صداقت و صمیمت و دوستی است. اینکه من برای رشته و بخش خودم کارکنم و مقاله بنویسم و دفتری را راه بیندازم درست نیست.  من به‌عنوان رئیس دانشگاه حتی یک مورد هم برای بخش و بیمارستان و رشته خودم کاری نکرده‌ام چون اهل تک‌روی و به راه خود رفتن نیستم. معتقدم در هر کاری  باید اولویتمان دانشگاه و علاقه‌مان به‌کل این مجموعه باشد. 

کار صادقانه به‌خودی‌خود دیده می‌شود

 وی در پایان سخنان خود از روسای بیمارستان‌ها و معاونان خود قدردانی کرد و گفت: از روسای بیمارستان‌ها و معاونان دانشگاه که در این بحران از جان خود مایه گذاشتند و تلاش کردند تشکر می‌کنم. مطمئن باشید هر کاری که باصداقت انجام شود حتماً دیده می‌شود و موردتوجه قرار می‌گیرد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,اخبار ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 153587
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

دکتر غیاثوندیان

دکتر غیاثوندیان

99/02/01 - 00:38

با سلام و تشکر و سپاس از رئیس دانشگاه و همه معاونین و همکاران ایشان در این شرایط بحران کرونا. به نظر بنده اینکه هر بیمارستان یک بخش را اختصاص به پذیرش بیماران کرونایی بدهد، امکان پاک نگهداشتن سایر بخشها و اطمینان دادن به بیماران و مردم به رعایت تفکیک همه قسمتهای مشترک مثل آسانسور، راهروها، اورژانس و ...بسیار دشوار و اقبال به پذیرش بیمار به بیمارستانها بسیار اندک خواهد بود اما اگر هر دانشگاهی در کلان منطقه یک بیمارستان را بطور کامل به این منظور اختصاص دهند و یا حتی فقط از مراکز نظامی و ارتش بیمارستانی را صرف

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

99/02/02 - 09:37

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *